6 Страхотни филма които заслужават оскар (Част 2)

6 Страхотни филма които заслужават оскар (Част 2)

7.Куриер на наркотици (The Mule)

©The Mule/Bron Creative
Tой спря да се разбира с жена си, децата забравиха за него, и частния му бизнес е съсипан. Тогава му било предложено да свърши една проста работа: да транспортира товари от точка А до точка Б. Скоро Ерл осъзнава, че не е нает само за превозвач, а се е свързал с наркокартела. Охраната подозира, че нещо не е наред, наблюдавайки необичайното поведение на самотният старец. Прекрасната работа на Клинт Истууд като актьор и режисьор. Напълно възможно е да се очакват няколко номинации едновременно.
Рейтинг в IMDb – 7,3

 

8. Ако Бийл Стрийт можеше да говори (If Beale Street Could Talk)

©If Beale Street Could Talk/Annapurna Pictures
В центъра на сюжета – младо момиче от афро-американски произход, което чака първородно дете от своя годеник. Тяхното щастие е застрашено, когато младият мъж е обвинен в изнасилване. Героинята отказва да повярва, че любовникът й би могъл да го направи и се опитва с цялата си сила да докаже невинността му. Искрена драма по темата за расизма от създателите на спечелилия Оскар филм “Лунна светлина”.
Рейтинг в IMDb – 7,1

 

9.Неправилното образувание на Камерън Пост (The Miseducation of Cameron Post)

©The Miseducation of Cameron Post/Beachside Films
Незаобиколен, нежен и внимателен към героите си филм за приемане на сексулаността си, който определено заслужава номинация в категорията “Най-добър адаптиран сценарий”.
Рейтинг в IMDb – 6,8

 

10.Вдовици (Widows)

©Widows/Film4
Няколко щастливи омъжени жени станали вдовици само за една нощ: съпрузите им загинали, докато се опитвали да направят обир. Сега жените ще трябва да отговарят за действията на съпрузите, да разберат кой ги е предал и да довършат работата сами. Криминална драма, пропита с духа на феминизма, която може да се отличи с най-добрата режисура или актьорска игра (с участието на Виола Дейвис, Мишел Родригес, Елизабет Дебика).
Рейтинг в IMDb – 7,4

 

 

11.Рома (Roma)

©Roma/Esperanto Filmoj
Прекрасен черно – бял филм за съдбата на голямо мексиканско семейство. Историята е разказана от името на слугата на голямо семейство. Монументална картина на живота на индивида, която се осъществява на фона на важни исторически събития. Силен шанс за “Оскар” в номинацията “Най-добър режисьор”.
Рейтинг в IMDb – 8,6

 

12. Дневникът на овчаря (First Reformed)

©First Reformed/Arclight Films
Пастор Толър преминава през тъмен период в живота си: синът му е починал в Ирак след това и се развежда със съпругата си. Мощна драма с участието на Итън Хоук и Аманда Сейфрид.
Рейтинг в IMDb – 7,1

 

 

 

Какви филми от този списък вече сте гледали? На какъв филм (може би не от тази колекция) бихте дали на Оскар?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *