4 Странни психологични причини, които карат хората да се влюбват

4 Странни психологични причини, които карат хората да се влюбват

Vuvik.com знае, че не можеш да командваш сърцето, но още можеш да разбереш някои от неговите мотиви.

1.Харесва ли ти да стоиш до прозореца?

©Friends with Benefits / Castle Rock Entertainment
Специалисти по езика на тялото твърдят, че е много по-вероятно да привлечете вниманието на противоположния пол на парти, ако стоите до прозорец или близо до стайни растения. Оказва се, че тези места в стаята, са тези които хората обичат повече от другите. Но рискът да останете незабелязани се увеличава, ако застанете на стената, седнете на масата или стойте близо до бара.

 

2.Вашият събеседник яде торта

©Marie Antoinette / Columbia Pictures
Интересно проучване е проведено от американски учени: Оказва се, че желанието за започване на взаимоотношения и при мъжете, и при жените се увеличава, ако по време на първата среща те ядат торта. Така че, ако искате да очаровате някого, отидете в сладкарството и купите няколко сладки отвари.

 

3.Погледнахте се за повече от 2 минути

©The Fault in Our Stars / 20th Century Fox
По време на експеримента младежите бяха помолени да гледат в очите на другите в продължение на 2 минути. По-късно участниците в изследването съобщават за появата на привързаност и дори за произход на чувства.

 

4. Знаеш как да свириш на музикални инструменти?

©August Rush / Warner Bros.
Или просто имате китара? Френски учени проведоха експеримент: те помолили един млад мъж да се заговори с момичета на улицата. В първия случай той е имал спортна чанта, а във втория – кутия за китара. Около 300 момичета се съгласиха да дадат телефонен номер, когато видяха музикален инструмент.
Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *