6 Страхотни филма които заслужават оскар (Част 1)

6 Страхотни филма които заслужават оскар (Част 1)

За кинолюбителите е време да се направи преглед на годината. Изборът на филми, достойни за номинация за Оскар, е един от най-добрите начини да направите това. През 2018 г. са издадени много чудесни филми, но малцина са потънали в сърцата на зрителите и особено на критиците. Да си спомним заедно някои от възможните претенденти за златната статуетка, както и други филми, които са направили годината ви по-ярка и по-интересна.
Ние в vuvik.com наистина обичаме хубавите филми, затова сме щастливи да споделим списък с интересни, висококачествени филми, които могат да бъдат номинирани за Оскар-2018.

 

1.  Вокс Люкс (Vox Lux)

©Vox Lux/Andrew Lauren Productions
Главният герой е световноизвестна певица с тежък багаж от психологическа травма. Докато все още е ученичка, Селест по чудо оцеляла след стрелбата, организирана от съученика си. Актуален филм за поп културата и насилието, който върви ръка за ръка през 21-ви век. Главната роля е умната и красива Натали Портман, която със своята игра заслужава номинация за Оскар за постиженията си в кариерата. Вторичната роля е възложена на Юда Лоу.
-Рейтинг в IMDb — 6,3.

 

2.  Бен се завърна (Ben is back)

©Ben Is Back/30West
Бен е истински проблемник. В навечерието на Коледа, той, бягайки от рехабилитационния център, отива при своята обичана, но вече уморена майка. Тя среща сина си с отворени обятия, но скоро осъзнава, че Бен не се е променил и не трябва да очаква нищо от него, освен нови проблеми. Докъде ще трябва да отиде тази силна жена, за да спаси сина си? Джулия Робъртс, заедно с Лукас Хеджис, кара зрителя да преживее истинската драма.
-Рейтинг в IMDb – 6,8

 

3.В осми клас (Eight grade)

© Eighth Grade/A24
Тази честна и авангардна картина на трудностите разказва за проблемите на една обикновена тийнейджърка – Кайла от осми клас. Тя е срамежливо момиче, и за да отблъсне страховете и комплексите си, започва да води видео-блог за самочувствие и самолюбие. Както всеки човек в преходна възраст, тя е трудна. Филмът, чиито теми ще намерят ключа към сърцето на публиката, има всички шансове да получи номинацията “Най-добър оригинален сценарий”.
-Рейтинг в IMDb – 7,6

 

4.Време за възмездие (Destroyer)

©Destroyer/30West
Ерин се въвежда в престъпна банда. По време на тежка служба тя се влюбва в колегата си, но скоро една специална операция се проваля и води до истинска трагедия. Ерин намира силата да си отмъсти, малко вероятно е да може да спре. За тази роля Никол Кидман се е променила до неузнаваемост, която със своя актьорски талант със сигурност ще спечели номинацията „Най-добра женска роля“.
-Рейтинг в IMDb – 6,6

 

5.Красиво момче (Beautiful Boy)

©Beautiful Boy/Amazon Studios
Дейвид (Стив Карел) не може да разбере как любимият му син (Тимоти Шаламе) се превърна от един хубав умен момък в отчаян наркоман. В края на краищата, момчето e израснaстнало в обичащо богато семейство и винаги е учил добре. Какво пропуснаха родителите, когато техният възлюбен син се обърна по криволичещ път? Възможно е и двамата участници (Carell и Shalame) да бъдат номинирани за страхотна игра.
-Рейтинг в IMDb – 7,6

 

6. Можете ли да ми простите? (Can you ever forgive me?)

©Can You Ever Forgive Me?/Archer Gray Productions
Комедийната драма с Мелиса Маккарти в главната роля се основава на реални събития и разказва историята на един авантюристичен писател, който, поради нужда, подправя писма от знаменитости. Живи диалози, интересна история и ярки герои, особено самата авторка, изиграна от Маккарти, която сме свикнали да виждаме в комедийна роля. Много критици посочиха актрисата, номинирана за “Оскар”, и вярваме, че заслужено
Рейтинг в IMDb – 7,6

 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *