4 научни открития за тези, които наблюдават тяхното здраве и хранене (Част 2)

4 научни открития за тези, които наблюдават тяхното здраве и хранене (Част 2)

5.Колоезденето подмладява имунната система

©Mr. Bean’s Holiday / Universal Pictures   ©Paramount Pictures
Учени от университета в Бирмингам проведоха проучване, на което присъстваха велосипедисти на възраст от 55 до 79 години, които редовно се движат по няколко часа на ден. Изследователите стигнаха до заключението, че колоезденето в твърда възраст запазва мускулната маса и сила. В същото време нивото на мазнини и холестерол в тях остава стабилно. Но най-удивителното е, че тялото на велосипедистите произвежда имунни клетки (Т-клетки) в почти същото количество като тялото на 20-годишните. Невероятно, като се има предвид, че обикновено производството на Т-клетки започва да намалява от 20 години. Това доказва, че колоезденето подмладява имунната система на възрастните хора.

 

6.Тези, които изглеждат по-млади от възрастта си, ще живеят по-дълго

©The Curious Case of Benjamin Button / Paramount Pictures   ©Warner Bros
Учени от Дания са проучили 387 двойки близнаци на възраст 70 години и са установили, че само по лицето на човек може да се разбере дали човек ще живее до старост. С други думи, ако човек изглежда по-млад от годините си, тогава най-вероятно ще живее по-дълго от човек, който изглежда по-възрастен от възрастта си. Освен това учените са доказали, че той е програмиран на ниво ДНК. Теломерите – ключови фрагменти на ДНК – бяха сравнително големи в тези, които изглеждаха млади, а късите теломери бяха при хора, които изглеждаха по-възрастни.

 

 

7.Дори и леките движения помагат да отслабнете

©Fifty Shades of Grey / Universal Studios
Проучванията показват, че много от хората, които не са склонни към мирно стоене, неусетно правят „екстра” движения: те се преместват от едното краче в другото, блъскат пръстите си на масата, размахват краката си, разхождат се в кръг по време на разговор. Оказва се, че дори такива малки действия водят до изгаряне на тялото до 350 ккал на ден. Това означава, че за една година можете да хвърлите до 14 кг.

 

8.Гризането на ноктите в девството е полезно

 

©SpongeBob SquarePants / Nickelodeon Animation Studio
Канадските учени проучиха навиците на 1000 деца на възраст 5–9 години, а няколко години по-късно те бяха тествани за алергии. Оказа се, че децата, които хапят ноктите си, по-рядко страдат от астма, не са склонни към алергии и имат по-силен имунитет. Според изследователите, бактериите, които влизат в нашето тяло, “втвърдяват” имунната система и я правят по-силна в борбата срещу различни инфекции.

 

Вие какво ядете за закуска и често ли я пропускате? Споделете ни!
Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *